Tietosuoja

Täältä löydät mm. seuraavat kohdat:

  • verkkosivujen seuranta
  • eväisteiden käyttö ja niiden poistaminen
  • analytiikka ja kävijätietojen käyttäminen
  • lukukilpailuun liittyvät yksityiskohdat
  • Jonnen Pulmiin sekä Easter Egg- ja Piilopulmiin liittyvät säännöt ja tietosuoja-asiat

Verkkosivujen seuranta

Mysteerinmurtajat-sivusto on kaikille avoin, eikä sivujen selaaminen edellytä rekisteröintiä. Verkkopalvelun kävijöistä ei kerätä henkilötietoja, joista yksittäinen kävijä voitaisiin tunnistaa. Tilastollisesti kerättyjä tietoja ei voi yhdistää toisiinsa.

Evästeiden käyttö Mysteerinmurtajat-sivustolla

Sivustolla käytetään evästeitä sen takaamiseksi, että palvelu on turvallinen, tehokas ja käyttäjäystävällinen. Eväste (cookies) on pieni, käyttäjän omalle tietokoneelle lähetettävä ja siellä säilytettävä tekstitiedosto. Evästeet eivät vahingoita käyttäjien tietokoneita tai tiedostoja. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.

Jos jätät kommentin sivustolle, voit valita nimen, sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää käyttömukavuutta, koska lomaketta ei tarvitse täyttää jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä. Evästetieto poistetaan selaimesta vuoden kuluttua.

Mikäli sinulla on tili ja kirjaudut sivustolle asetamme väliaikaisen evästeen, joka päättelee tukeeko selaimesi evästeitä vai ei. Tämä eväste ei sisällä henkilötietoa ja se poistetaan kun selainikkuna suljetaan.

Kun kirjaudut sisään asetamme useita evästeitä, jotka tallentavat kirjautumis- sekä näyttöasetuksesi. Kirjautumisevästeet poistetaan kahden vuorokauden kuluessa, näyttöasetuksiin liittyvät evästeet poistuvat vuoden päästä. Mikäli valitset “Muista minut” kirjautumisen yhteydessä, kirjautumistietojasi säilytetään kahden viikon ajan. Mikäli kirjaudut ulos, kirjautumiseen liittyvät evästeet poistetaan samassa yhteydessä.

Mikäli julkaiset artikkelin tai muokkaat olemassa olevaa tallennamme selaimeen evästeen, joka sisältää muokattavan artikkelin ID:n. Eväste vanhenee yhdessä vuorokaudessa.

Analytiikka

Keräämme anonyymiä tilastotietoa Google Analytics -palvelun avulla. Voimme kerätä esim. seuraavia tilastollisia tietoja:

  • kokonaiskävijämäärät
  • onko kävijä uusi, eli tuleeko sivuille ensimmäistä kertaa
  • millä hakusanalla on löytänyt sivuille
  • suosituimmat sivut
  • käytetyimmät selainversiot
  • yleisimmät palveluntarjoajat.

Sivustolla ei ole ulkopuolista mainontaa.

Evästeiden poistaminen

Evästeet on mahdollista ottaa pois käytöstä. Poistaminen tapahtuu selaimen asetuksista. Katso tarkemmin esimerkiksi Firefoxin ohjeet evästeiden poistamisesta. Voit muokata Googlen mainoksiin liittyviä säädöksiä Googlen asetussivulla. Voit myös estää Googlen kohdennetun markkinoinnin selaimen lisäosan avulla. Huomaa kuitenkin, että evästeiden kytkeminen pois vaikuttaa selaimien toimintaan. Evästeitä käytetään lähes kaikilla internetin sivustoilla, joten kytkeminen pois voi olla este joidenkin palveluiden asianmukaiselle toimimiselle.

Lukukilpailuun tai muuhun kilpailuun liittyvät tiedot

Sivustolla voidaan pyytää erikseen yhteystietoja kilpailuun ilmoittautumisen yhteydessä. Niihin tietoihin liittyvistä käytännöistä löytyy lisätietoa kilpailujen säännöistä. Yleensä käytäntönä on, että kilpailun yhteydessä kerätyt tiedot hävitetään heti kilpailun jälkeen. Tietosuojasivua muutetaan seuraavan lukukilpailun alla.

Kommentointi

Kun sivuston käyttäjät jättävät kommentteja sivustolle, keräämme kommenttilomakkeessa olevat tiedot, sekä käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi.

“Suuri kultajahti” (Mysteerinmurtajat 1 -kirjassa)

  1. Kirjailija on yksin pulman järjestäjä.
  2. “Suuri kultajahti” on voimassa 31.12.2018 saakka.
  3. Pulmaan ovat esteellisiä osallistumaan Järjestäjän lähisukulaiset sekä muutama erikseen nimetty henkilö (H.V.;A.L.;H.S.;J.N.), joille ilmoitetaan/on ilmoitettu asiasta erikseen.
  4. Osallistumiseen ei ole ikärajoituksia.
  5. Järjestäjä ilmoittaa omilla kanavillaan, kun joku ratkaisee tehtävän. Ratkaisijasta voidaan julkaista yksilöimättömiä tietoja.
  6. Palkinnon arvo vaihtelee minuutin välein. Unssin kultalaatta painaa 31,1g.
  7. Löytäjä on velvollinen ilmoittamaan voitosta verotuksessaan. Järjestäjä ei vastaa veroista aiheutuvista kustannuksista.

SUURI KULTAJAHTI ON PÄÄTTYNYT. KIRJASTA LÖYTYY SILTI EDELLEEN EASTER EGG. ENSIMMÄISENÄ PULMAN RATKAISSUT VOITTAA LAHJAKORTIN. (päivitetty 1.8.2019)

Piilotarina/Piilopulma (Mysteerinmurtajat huvipuistossa -kirjassa)

  1. Kirjailija on yksin Piilopulman järjestäjä.
  2. Piilopulman ratkaisemiseen voivat osallistua kaikki lukijat iästä riippumatta. Ainoastaan REUNA-kustantamon henkilökunta on suljettu pois kilpailusta.
  3. Osallistuminen on ilmaista, mutta palkinnon voittajalla on muutama velvollisuus, joista kerrotaan lopussa.
  4. Kirjan julkaisuhetkellä (6/2019) kirjasta löytyvän Piilopulman palkinto on 1000€.
  5. Mysteerinmurtajien somessa (Facebook/Instagram) julkaistaan uusi vihje joka kuukauden alussa. Päivä voi vaihdella. Ensimmäinen vihje ilmestyy syyskuun alussa.
  6. Jokaisen vihjeen jälkeen palkinnosta vähennetään 100€. Jos kukaan ei ole ratkaissut pulmaa potin tipahtaessa nollaan, järjestäjä voi halutessaan asettaa uuden palkinnon.
  7. Pulman ensimmäisenä ratkaissut saa itselleen jäljellä olevan olevan rahasumman. Järjestäjä toimittaa palkinnon kohtuullisen ajan kuluessa (6kk) siitä, kun pulma on ratkaistu.
  8. Voittaja on velvollinen ilmoittamaan palkinnosta verotuksessaan. Järjestäjä ei vastaa veroista aiheutuvista kustannuksista, mutta on velvollinen ilmoittamaan tiedot verottajalle.
  9. Koska Piilopulma voi kestää pitkään, sääntöjä voidaan tarkentaa matkan varrella.

PIILOPULMA ON RATKOTTU  14.10.2019. ENSIMMÄINEN RATKOJA SAA 800€. LISÄTIETOA TULEE MYÖHEMMIN. PULMAA VOI EDELLEEN RATKOA, MUTTA PALKINTOA EI ENÄÄ OLE TARJOLLA.

Kuinka kauan säilytämme tietoa

Mikäli jätät kommentin, sitä ja sen metatietoa säilytetään toistaiseksi. Tämä tehdään siksi, että voimme tunnistaa ja hyväksyä seuraavat kommentit automaattisesti sen sijaan, että säilyttäisimme ne moderointijonossa. Sivustolla ei ole rekisteröityjä käyttäjiä, joten heidän tietoja ei ole tallennettuna.

Mitä oikeuksia sinulla on omaan tietoosi

Mikäli sinulla on käyttäjätili tälle sivustolle tai olet jättänyt kommentteja, voit pyytää koostetiedostoa omista henkilötiedoistasi, sisältäen kaiken henkilötiedon, jonka olet meille antanut. Voit myös pyytää henkilötietojesi poistoa. Oikeus omien tietojen poistoon ei koske sellaista henkilötietoa, joka meidän on säilytettävä ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan liittyvistä syistä.

Minne lähetämme tietosi

Vierailijoiden kommentteja saatetaan tarkistaa automatisoidun roskapostiestopalvelun kautta.

Miten toimimme tietomurron tapahtuessa

Tietomurron sattuessa sivusto suljetaan välittömästi ja siitä ilmoitetaan Mysteerinmurtajien Facebook-tilillä.

Tietosuojaseloste

Henkilötietolain (523/99) 10 §:n ja 24 §:n mukainen tietosuojaseloste:

Tietosuojaseloste (pdf) Tarkistettu 15.10.2019